Notícies recents

El TS reconoce el derecho a una prótesis de última generación como reparación “íntegra” del daño en accidente laboral.

El problema derivaba de que un Real Decreto de 2012 derogó la vieja norma de 1967 que venía regulando la asistencia sanitaria en caso de accidente de trabajo, tras lo cual se había venido entendiendo que la atención a prestar era la misma que en caso de accidentes ajenos al mundo laboral. Ahora, sin embargo, el Tribunal Supremo entiende que esa derogación no suprime el principio básico de “reparación íntegra” de las secuelas del accidente laboral porque así lo requiere el Convenio nº 17 de la Organización Internacional del Trabajo (ratificado por España desde 1925), además de que se trata de un principio implícito en la responsabilidad empresarial en materia de accidentes laborales. De este modo, el contenido de esta asistencia sanitaria queda “sujeto a las posibilidades razonables, pero sin las restricciones del catálogo de prestaciones sanitarias en contingencia común”.

Data publicació: 10/22/2019

La justícia reconeix el dret a la pensió de viudetat

La justícia reconeix el dret a la pensió de viudetat permanent a un home, malgrat que no va estar casat més d’un any i no conviure de forma permanent amb la seva dona. La dona va morir de càncer. La Sala de lo Social del tribunal superior de Justícia (TSJ) de Madrid aclareix igualment que el concepte de matrimoni no ha de suposar una convivència diària sota el mateix sostre, en casos com aquest, és suficient amb que “es mantingui una relació estable d’afectivitat”.

Data publicació: 10/16/2019

El Col·legi de Registradors prepara un servei de certificació i registre per al lloguer d’immobles turístics

El Col·legi de Registradors prepara un servei de certificació i registre per al lloguer d’immobles turístics, que serveixi per posar ordre al sector i acabar amb la multitud d’estafes i malentesos que es donen a diari. Els Registres de la Propietat conten amb la informació legal que afecta a tots els habitatges, així com els estatuts de les comunitats de veïns, i les limitacions d’ús de cada immoble. D’aquesta forma, les plataformes poden demanar al Registre de la Propietat per tenir la seguretat que el lloguer s’ajusta a la normativa corresponent. El Registre corresponent emetria un certificat turístic amb una nota marginal en el propi Registre. Així, aquest immoble podrà ser utilitzat sense problemes.

Data publicació: 10/10/2019

El TSJ de Navarra ha anul·lat la qualificació com “activitats hoteleres”

El TSJ de Navarra ha anul·lat la qualificació com a “activitats hoteleres” dels establiments qualificats com a ‘degustacions de cafè’ per part de l'Ajuntament de Pamplona en el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Casc Antic (PEPRI) al gener de 2017. La sentència pot ser recorreguda. Al respecte, el Tribunal Superior assegura que “la catalogació de les degustacions de cafè com a activitat hotelera no pot ser realitzada per l'Ajuntament de Pamplona en el PEPRI impugnat per que no té competència".

Data publicació: 10/8/2019
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
Persona de Contacte
Telèfon E-mail
Missatge
tots els camps són obligatoris Enviar Política de privacitat
 
Vol rebre la nostra CIRCULAR ?  
 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.