Notícies recents

El anteproyecto de la ley catalana de comercio regulará por primera vez las tiendas oscuras,

El anteproyecto de la ley catalana de comercio regulará por primera vez las tiendas oscuras, -establecimientos dedicados exclusivamente a atender pedidos en línea- y obligará a las plataformas a contar con puntos de recogida para evitar desplazamientos fallidos y facilitar las devoluciones. Las tiendas oscuras tendrán que habilitar una zona específica para los vehículos que distribuyen las comandas y otra para repartidores, en el interior. Serán los ayuntamientos quienes determinen su superficie mínima, pero si no lo hacen, la norma detallará unos parámetros.

Data publicació: 2/29/2024

El TS aclareix quan cal comptabilitzar la devolució d'un impost que ha estat anul·lat

Quan Hisenda torna a un contribuent un impost que ha estat anul·lat, bé perquè és inconstitucional o bé és contrari al dret europeu, s'ha de comptabilitzar fiscalment en l'exercici en què es va pagar el tribut. Per tant, el contribuent haurà de fer una rectificació de l'autoliquidació d'aquest exercici.

Data publicació: 2/27/2024

Treball vol que les empreses tinguin l'obligació de registrar digitalment la jornada laboral.

Fins ara la normativa i la jurisprudència posterior dels tribunals han deixat clar que qualsevol sistema de registre ha de complir dos requisits bàsics: Ha de ser “objectiu” i “fiable”. Des del departament de Treball entenen que hi ha formats que difícilment compleixen aquests requisits, com són els mitjans en paper. La tercera pota de la reforma del registre horari serà la revisió a l'alça de les sancions, mentre que Treball considera que els imports actuals no són dissuasius.

Data publicació: 2/22/2024

Treball fonamenta la seva proposta per a la reducció de jornada a l'enfortiment del registre horari

Treball fonamenta la seva proposta per a la reducció de jornada a l'enfortiment del registre horari i l'habilitació d'accés remot per a la Inspecció de Treball i Seguretat Social, amb l'objectiu de prevenir el frau laboral. La proposta presentada als sindicats i la patronal aquest dilluns implica una modificació de l'article 34 de l'ET, a fi d'aconseguir una reducció de la jornada de manera progressiva: fins a les 38.5 hores per al 2024, amb la meta d'assolir les 37,5 hores el 2025. CCOO ha valorat el reforç del sistema de control horari i ha assenyalat que caldrà garantir que els representants legals dels treballadors tinguin accés a aquestes dades del registre digitalitzat.

Data publicació: 2/20/2024
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
Persona de Contacte
Telèfon E-mail
Missatge
tots els camps són obligatoris Enviar Política de privacitat
 
Vol rebre la nostra CIRCULAR ?  
 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.