Notícies recents

La web de la Seguretat Social i la seu electrònica han iniciat un simulador

La web de la Seguretat Social i la seu electrònica han iniciat un simulador per que els ciutadans puguin comprovar si compleixen els requisits per a rebre l’ingrés mínim Vital (IMV) i a quant pujaria aquesta nova prestació. El simulador va guiant als usuaris mitjançant una sèrie de qüestions sobre la seva situació particular per a determinar els suposats de la nova prestació. Al finalitzar el formulari, aquest servei ofereix una resposta clara sobre si es té o no dret i la quantitat estimada. No obstant, s’ha de recordar que aquest simulador només té títol informatiu, no es vinculant ni constitueix una sol·licitud pròpiament dita. 

Data publicació: 6/2/2020

L'aprovació dels comptes anuals de 2019 per a societats mercantils es podran fer fins el 31 d'octubre

L’aprovació dels comptes anuals de 2019 per a les societats mercantils es podran fer aquest any fins el pròxim 31 d’octubre, com a conseqüència de l’aplaçament del termini del cicle comptable experimentat per la paralització dels terminis processals, que tornaran a ser efectius el pròxim 1 de juny. D’altre banda, les societats tenen de termini fins el pròxim 31 d’agost per formular o reformular els seus comptes anuals de 2019 (ordinaris o abreviats, individuals o consolidats), segons estableix la Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe publica, a la seva Instrucció del 28 de maig de 2020, sobre l’aixecament de suspensió de terminis administratius. Així, aquesta Direcció General dona per suposat que s’hauran de reformular els comptes com a conseqüència de l’impacte de la crisi del Coronavirus Sars-Cov-2. Les societats per a les que el 14 de març no va finalitzar el termini per a formular els seus comptes anuals i a les que l’article 40 del Reial Decret-Llei 8/2020 -la gran majoria-, poden legalitzar els seus llibres obligatoris des de 1 de juny fins al 30 de setembre de 2020. L’auditoria de comptes haurà d’estar finalitzada quan acabi el termini per a formular els comptes (31 agost), sense que sigui rellevant el temps transcorregut al tancament de l’exercici fins a la declaració de l’estat d’alarma. 

Data publicació: 5/29/2020

La indústria turistica considera que el reinici del turisme internacional

La indústria turística considera que el reinici del turisme internacional ha de fer-se abans del 15 de juny per no perdre l’inici de la temporada de vacances de molts països europeus. La Mesa del turisme celebra la decisió de retirar la quarantena per als viatgers que arribin a Espanya l’1 de juliol, però qüestiona perquè s’està considerant aquella data si “es suposa que està vinculada a l’estat d’alarma i al juny els ciutadans espanyols ja podran viatjar”. 

Data publicació: 5/26/2020

La salvació de les empreses podria passar per el refinançament i concurs com una eïna.

El Reial Decret-Llei 16/2020 de mesures processals i organitzatives per a fer front a la Covid-19 no cobreixen tots els aspectes necessaris per assegurar la continuïtat de les empreses amb insolvència. Per això, és moment de detectar buits i valorar solucions a partir d’aquestes noves “regles de joc”. Més qüestionables son les mesures relatives a l’agilització de tràmits processals (per exemple, incidents concursals) que podrien suposar un problema en les garanties  i interès del concurs, si bé es celebra que, per seguretat jurídica, en la redacció final del RDL s’ha mantingut la subasta judicial per a vendes de unitats productives. 

Data publicació: 5/21/2020
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
Persona de Contacte
Telèfon E-mail
Missatge
tots els camps són obligatoris Enviar Política de privacitat
 
Vol rebre la nostra CIRCULAR ?  
 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.