Notícies recents

Incluir o no a los empleados en un grupo de Whatsapp es una de las dudas que surgen a los empresarios.

Una resolución de la AEPD estipula que sí se puede incluir a los trabajadores en grupos de Whatsapp abiertos por la empresa. La decisión proviene de una queja de un empleado que se quejaba que su número de teléfono se incluyera sin su consentimiento en un grupo de whatsapp creado por la empresa. La Agencia ve como “legítima” la inclusión del teléfono del trabajador en dicho grupo, ya que el tratamiento de los datos personales se basa en la ejecución del contrato de trabajo. Aun así, sí que existen algunas excepciones para incluir los números de móvil de los empleados en grupos de Whatsapp, especialmente, cuando la empresa entrega teléfonos de la propia compañía a los trabajadores.

Data publicació: 2/2/2023

El Parlament Europeu es mostra a favor d'endurir la legislació contra les empreses fictícies.

El Parlament adverteix que aquestes empreses, "tot i que de vegades poden exercir funcions comercials útils, també poden ser utilitzades de manera indeguda amb fins de planificació fiscal agressiva o evasió fiscal". La intenció és que la directiva, anomenada Unshell, estigui en vigor el gener del 2024. El desembre del 2021 la CE va realitzar una proposta de directiva per identificar aquest tipus de societats. Ara, l'Eurocambra demana modificar aquesta proposta reduint els llindars de renda de la prova de cribratge i que també es faciliti informació sobre el benefici total de l'entitat abans i després d'impostos. L'opinió del Parlament Europeu es transmetrà ara al Consell, que l'haurà de tenir en compte a l'hora de crear la directiva, per a la qual cosa cal unanimitat de tots els Estats membres.

Data publicació: 1/31/2023

Certific@2: l'aplicació web perquè els empresaris comuniquin dades sobre els treballadors.

Es tracta d'una aplicació web que el Servei Públic d'Ocupació Estatal, a través de la Seu Electrònica, posa a disposició de les empreses que actuïn en nom propi i de les empreses i col·legiats professionals que actuïn en representació de tercers, perquè puguin realitzar comunicacions de dades sobre els seus treballadors, substituint el lliurament presencial de documents. La funcionalitat es concentra en: Comunicació de Períodes d'Activitat, Comunicació de Períodes d´Activitat Mecanisme RED, Comunicació de Certificats d´Empresa, Comunicació d'altes inicials per expedients de regulació d'ocupació per ocupadors i ocupadores i Consulta de Certificats d'Empresa per l'empresari o l'empresària.

Data publicació: 1/26/2023

El titular duna família monoparental pot acumular els permisos per naixement i cura del menor que corresponen a cada progenitor.

Així ho dicta una recent sentència de la Sala Social del TSJ de Catalunya, en què dóna la raó a una dona que va reclamar a l'INSS prorrogar la seva baixa maternal fins a les 32 setmanes. Ho fa amb l'objectiu de no provocar un tracte desfavorable al menor en funció del model familiar a què pertany. Altres tribunals, com el de Cantàbria, eliminen del còmput les sis setmanes que, segons la llei, el pare ha de gaudir conjuntament amb la mare després del naixement en una família biparental. La sentència no és unànime i inclou dos vots particulars.

Data publicació: 1/24/2023
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
Persona de Contacte
Telèfon E-mail
Missatge
tots els camps són obligatoris Enviar Política de privacitat
 
Vol rebre la nostra CIRCULAR ?  
 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.