Notícies recents

El carsharing se está imponiendo en todos los ámbitos sociales.

Nace como la evolución del renting flexible para ofertar a las empresas, generalmente medianas o grandes, un nuevo servicio de movilidad para sus empleados a través de una flota de vehículos para uso compartido. Ahora esos mismos coches se ponen a disposición de los trabajadores que pueden usarlos no solo para desplazamientos profesionales, sino también de carácter personal. ALD Automotiva ha lanzado un carsharing coporativo para uso profesional y personal. Las empresas pueden cobrar a sus empleados por el uso privado del coche. Si las empresas no cobras el uso, deben tributar como salario en especie.

Data publicació: 11/7/2019

El Ple del TC declara inconstitucional l'impost municipal de plusvàlues quan la quota a pagar és major a l'increment obtingut

La sentència argumenta que quan existeix un increment de la transmissió i la quota que surt a pagar és major a l'increment realment obtingut per al ciutadà, s'estaria tributant per una renda inexistent, virtual o fictícia, produint-se un excés de tributació contrària als principis constitucionals de capacitat econòmica i no confiscatorietat (art. 31.1 CE). El Tribunal limita les situacions susceptibles de ser revisades exclusivament a aquelles persones que no hagin adquirit fermesa en data a la seva publicació. El TC informa que en els pròxims anys es notificarà la sentència i es facilitarà una nota de premsa més extensa.

Data publicació: 11/5/2019

El numero de hipoteques sobre vivendes inscrites en els registres de la propietat a l'agost.

L'import mig és de 128.501 euros, amb un augment del 5.0 %. El tipus d’interès mig és del 2,55% (un 3,0% inferior al d'agost de 2018) i el termini mig de 24 anys. El 58,2% de les hipoteques sobre habitatges es constitueix de tipus variable i el 41,8% a tipus fixe. El tipus d’interès mig a l'inici és del 2,29% per a les hipoteques sobre habitatges a tipus variable (amb un descens del 5.4%) i del 3,01% per a les de tipus fixe (un 0,1% menor).

Data publicació: 10/30/2019

La presió fiscal en les llars es va situar al 2017 en el 26,83%.

La actuació del sector públic a través d’impostos i prestacions monetàries redueix la desigualtat de les llars prop d’un terç, d’acord amb l’informe de Fedea sobre l’impacte distributiu del sistema fiscal i de prestacions públiques. Més del 90% d’aquesta redistribució prové de les prestacions, fonamentalment de les pensions, i només un petita part dels impostos, segons l’estudi, es refereix als anys 2016 i 2017. L’efecte redistributiu dels impostos prové de l’IRPF, mentre que els impostos indirectes tenen efectes regresius i l’IVA és el que més contribueix a la generació d’aquesta desigualtat pel seu elevat volum recaudatori.

Data publicació: 10/24/2019
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
Persona de Contacte
Telèfon E-mail
Missatge
tots els camps són obligatoris Enviar Política de privacitat
 
Vol rebre la nostra CIRCULAR ?  
 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.